Little Women ♡

Ahojte..rada vám zase píšem, pretože sme mali teraz trošku dlhšiu pauzu. Verím však, že to dobehneme.

Minulý týždeň sme s kamarátkou nejako zablúdili do kina. Z ponuky nás najviac oslovil film Malé ženy. A musím povedať, že neskutočne príjemne prekvapil a to je aj dôvod tohto článku. Nechcem sa hrať na nejakú kritičku, len vám chcem trošku priblížiť môj pohľad na tento film. Možno sa rozhodnete pozrieť si ho. A podľa mňa by ste aj určite mali!

Tento film ma už zo začiatku upútal historickým prostredím, keďže milujem takéto historické knihy, seriály či filmy. Odohráva sa v 19. storočí.
Little Women je adaptáciou úspešného románu autorky menom Louisa May Alcott. Už bol aj dávnejšie sfilmovaný, no táto verzia je podľa mňa oveľa vydarenejšia. Režisérka filmu je Greta Gerwig, ktorú môžete poznať z jej réžie známeho filmu Lady Bird. Príbeh a postavy sú inšpirované životom jeho spisovateľky a dianím v jeho okolí. Inšpiráciu čerpala zo života rodiny a známych. Hlavnú hrdinku Jo  (Saoirse Ronan) namodelovala podľa samej seba. Niekedy je však román zidealizovaným odrazom ich životov, inokedy zase presne naopak. Vôbec sa nedivím, že bol nominovaný až na 6 oscarov.

Obsah...

Dej sa zameriava na vyrastanie 4 mladých sestier Marchových. Ich otec je dlhodobo neprítomný kvôli vojne a matka (Laura Dern) sa niekedy na úkor vlastnej rodiny stará o dobro a zdravie cudzích ľudí. Jej dcéry jej to nezazlievajú a častokrát sa snažia ísť v jej šľapajách. Majú to však náročné a čoskoro zisťujú, že ich detské sny nie sú až také reálne a ľahko dosiahnuteľné, ako dúfali. Meg (Emma Watson), Jo, Amy (Florence Pugh) a Beth (Eliza Scanlen) sa postupne dostávajú do dospelosti, ich cesty sa rozdeľujú a život sa vyvíja inak, než si predstavovali. Najmä Jo sa s tým nevie zmieriť a odchádza do New Yorku, aby sa tam stala spisovateľkou. Všetko sa však mení po menšom rodinnom nešťastí a rodina sa tak znova musí dať dokopy.

Herecké obsadenie...

Tento film ma hlavne očaril výberom hercov. Ako inak...nesklamali. V hlavných úlohách hrajú Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen a môj favourite Timothée Chalamet. Ich výkony boli naozaj úžasné a kvalitné.

Najobľúbenejšie citáty...

"Selfish people do like to talk about themselves."
-Amy
"No one will forget Jo March."
-Jo
"I don’t think it’s fair for some girls to have lots of pretty things and other girls nothing at all."
-Amy
"Why be ashamed of what you want?"
-Amy
"Talent isn’t genius, and no amount of energy can make it so. I want to be great, or nothing. I won’t be a common-place dauber, so I don’t intend to try anymore."
-Amy
"You look beautiful. You are... beautiful."
-Laurie
"Just because my dreams are not the same as yours doesn’t mean they’re unimportant."
-Meg
"You will care for somebody, and you’ll love him tremendously, and live and die for him. I know you will, it’s your way, and you will and I’ll watch."
-Laurie

Ak vás tento film zaujal, určite neváhajte a kuknite sa naňho. A ak ste ho už videli, dajte mi vedieť vaše názory naň dolu v komentároch.

Love u...

Komentáre

  1. Tak to je náhoda, že jsme dneska obě dvě vydaly články s tímto filmem :) I já jsem z něj nadšená, jen mi u některých postav tak úplně neseděl výběr herců :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ještě jsem neviděla, ale už jsem o něm mnoho slyšela. :-) Od chvíle, co jsem viděla ukázky, jsem si říkala, že se na něj musím podívat. Zatím mi to nevyšlo, ale mám to v plánu. :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jé, toto určite chcem vidieť! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Přisáhám, že se na to musím podívat :D o filmu jsem až do dnešního dne vůbec netušila, ale tohle už je třetí blog, který o něm píše a doporučuje ho :D tak to bude asi nový žensky populární film.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Looking a banner on your site

    Hello,

    We have women fashion stores named: https://www.simple-dress.com/ which is the global online shopping site and I hope to cooperate with you. You can put a banner on sidebar and insert a text link into any old publish post .We want to place a banner on sidebar from https://www.simple-dress.com/ at US$20 (one time fees)for a period of six months , and a 1 link into already published post at US$5 (one time fees)for one year. Total one time $25.

    Here is the example of our banner on sidebar from https://www.simple-dress.com/


    http://www.leilad.com/ at right sidebar


    We will pay you via PayPal.
    Let me know your thoughts about it.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Hey love! I love the post and followed your blog. I want invite you to visit and follow mine back <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujeme veľmi pekne za všetky komentáre. <3