Right time for reading is...now

Zima ponúka priam ideálne podmienky pre ničnerušené čítanie. Hlavne v chladných dňoch je kniha najlepší spoločník. Ja sama som si čítanie obľúbila len niekoľko rokov dozadu :) Je to úžasný pocit, keď sa na chvíľu dostanete do iného sveta a nemyslíte na realitu, len všetko prežívate spolu s postavami. Spravila som pre vás zoznam noviniek a kníh, ktoré ma zaujali.  


1.Tajomstvo domu na Foster Hille 

Pre Kaine Prescottovú smrť nie je cudzím pojmom. Keď jej pred dvoma rokmi zomrel manžel, na jej naliehavé prosby o hlbšie prešetrenie jeho podozrivého úmrtia nikto nedbal. V zúfalej túžbe po novom začiatku si Kaine naslepo kúpi starý dom v rodnom meste svojho starého otca vo Wisconsine. Jediný pohľad na strašidelný, opustený dom v nej však okamžite rozpúta pochybnosti, či jej rozhodnutie nebolo unáhlené. A keď na svetlo sveta pomaly vychádza temná história starého domu, Kaine je nútená čeliť desivému poznaniu, že nemá kam ujsť. 

O storočie skôr nepredstavuje dom na Foster Hille pre Ivy Thorpeovú nič iné, iba bolestné spomienky. Keď sa na jeho pozemku nájde neznáma mŕtva žena, Ivy cíti potrebu odhaliť jej identitu. Pátranie ju však vženie do nebezpečných vôd, oživí bolestné spomienky a vyžiada si spoluprácu s mužom, ktorý jej zlomil srdce. Podarí sa Ivy objasniť záhadu a nájsť novú nádej skôr, než vyhasnú ďalšie životy vrátane jej vlastného?

Kniha je vhodná pre každého, kto obľubuje záhady s krimi tematikou. Ja už ju mám kúpenú a teším sa, až si ju prečítam :)


2.  Motivačný diár Lucypug 2019


Lucy Pug pre vás pripravila  aj tento rok motivačný diár s príznačným názvom Každý rok má svoj príbeh, tento bude ešte lepší. Povzbudenie a prísľub neopakovateľného roka 2019 .Doprajte si chvíľu, ktorá ulahodí vašej pohodlnosti a na chvíľu vypnite. A potom sa vráťte k povinnostiam a rozdeľte si týždne na úlohy, poznámky a najmä dôležité veci, na ktoré by ste nemali zabudnúť. Diár sa stane vaším malým svedomím, nerozlučným spoločníkom, poradcom pri rýchlych a chutných receptoch na párty, expertom na zdravú výživu a míňanie. 
Vďaka diáru mám pocit že mám všetko zorganizované a istotu, že na nič nezabudnem. Diár má navyše krásny a štýlový dizajn, takže je tiež skvelým doplnkom. 

3. Minimalistický domov 

Premeňte svoj dom na minimalistický domov.  V prvej časti knihy sa dozviete, ako pripraviť na vytrieďovanie seba aj rodinu, v druhej časti zaútočíte na prebytočné haraburdy a v tretej si prečítate, ako tento stav udržať a zastaviť nefungujúce konzumné zlozvyky. Je to jednoduchšie, ako si myslíte. Menej je viac. 

4. Mlieko a med, Rupi Kaur 

Mlieko a med je zbierka poézie a prózy o láske, strate, traumách, zneužívaní, uzdravovaní a ženskosti. Je rozdelená do štyroch kapitol a každá z nich plní inú úlohu. Vyrovnáva sa s rôznymi bolesťami. Lieči rôzne zármutky. Mlieko a med berie čitateľov na cestu najtrpkejších momentov a hľadá v nich niečo sladké, pretože sladkosť je všade, ak máte vôľu vidieť ju.
Ja mám knihu v anglickom vydaní a osobne sa mi tie básne tak páčia viac. Sú to básne uprimné a najviac sa mi páči časť "healing" :)

5. Šťastie mi uniká pomedzi prsty 

Bohémske prostredie parížskej módy nie je dosť seriózne pre dievča z provinčného mestečka, a tak sa Iris – presne podľa rodičovského scenára – stane úradníčkou v banke a zabezpečenou manželkou lekára. Nudná práca a jednotvárny život v malom meste ju ubíjajú a Iris čoraz častejšie myslí na svoj dávny sen – kresliť modely a vdýchnuť im život pomocou ihly a nití. Keď zistí, že manžel, vzorný a vážený pán doktor, nie je až taký vzorný a ich vzťah sa napokon rozpadá, Iris sa zrúti celý svet. Nové výzvy, noví ľudia a vzrušujúci život – to ju čaká vo vysnenom Paríži, ktorý ju mal vyliečiť z traumy a pootvoriť jej dvierka do sveta módy, ktorý jej už v detstve učaroval.
Milujem všetko čo súvisí s módou a Parížom, preto sa chystám túto knihu určite kúpiť, prípadne ak ste ju niekto čítali tak mi dajte vedieť. Rada si prečítam recenziu.:) 

6. Všade samé korytnačky

Šestnásťročná Aza Holmesová nikdy nemala v úmysle riešiť záhadný prípad zmiznutia miliardára Russella Picketta. Lenže keď sa jej najlepšia kamoška Daisy Ramirezová dozvie, že v hre je odmena stotisíc dolárov, s nadšením sa vrhne do vyšetrovania. Aza sa jej rozhodne pomôcť, keďže z detstva pozná Pickettovho syna Davisa. Zoznámili sa kedysi v tábore pre deti, ktorým zomrel jeden z rodičov. 
Aza sa snaží byť dobrou dcérou, dobrou kamarátkou, dobrou študentkou a možno aj dobrou detektívkou, no pritom musí bojovať s vlastnou úzkosťou a ustavične padá do špirály obsesívno-kompulzívnych myšlienok. 

7. Tajomstvo Pembrooke Parku, Julie Klassen  

Abigail Fosterová je praktickou dcérou. Bojí sa, že skončí sama najmä preto, že má malé veno a, ako sa zdá, jediný muž, o ktorom si myslela, že by sa s ňou mohol oženiť, sa zamiluje do jej mladšej pôvabnejšej sestry. Keď rodina čelí finančnému bankrotu, Abigail a jej otec hľadajú primeranejšie ubytovanie. Vtedy prichádza neznámy právnik so zarážajúcou ponukou: užívať odľahlé panské sídlo, ktoré už osemnásť rokov stojí opustené. Fosterovci odcestujú do veľkolepého Pembrooke Parku, ktoré s hrôzou nachádzajú tak, ako ho jeho predchádzajúci obyvatelia náhle opustili: dná šálok pokryté zaschnutým čajom, moľami prežrané šatstvo v skriniach, domček pre bábiky rozložený uprostred hry. .. Privíta ich atraktívny miestny kaplán, ale hoci sa zdá, že on aj jeho rodina poznajú minulosť sídla, jediná informácia, ktorú im poskytnú, je strohé varovanie: Majte sa na pozore pred cudzincami, ktorých do Pembrooke Parku prilákajú reči o tajnej izbe plnej pokladov. Desivé zvuky v noci a stopy v prachu však prezradia, že nie je jediná, kto tajne prehľadáva dom. Nato Abigail začína dostávať anonymné listy s kľúčom k tajnej izbe a prekvapujúcim odhalením z minulosti. Keď Pembrooke Park navštívia starí priatelia a noví nepriatelia, tajomstvá vychádzajú na svetlo sveta. Nájde Abigail poklad a lásku, ktorú hľadá. .. alebo veľmi reálne nebezpečenstvo?
Kniha je výborne spracovaná s množstvom zvratov a nečakaných tajomstiev. Dialógy postáv sú rafinované a celé prostredie knihy je zaujímavé a tajomné. 
Julie Klassenová je pre mňa skvelou autorkou, ktorá vás dokáže vtiahnuť do deja takým spôsobom, že chcete čitať ďalej každú voľnú chvíľu, ktorú máte. 
Čítala som viacero jej kníh (tie tiež stoja za prečítanie), no táto ma zaujala najviac. 

,,You know you have read a really good book when you turn the last page and feel a little as if you have  lost a friend."          Paul Sweeney

Komentáre

  1. Skvělé tipy :) Většinu knížek ani neznám, tak jsem ráda, že jsem zas načerpala nějakou inspiraci :) Nejvíc mě zaujala knížka Minimalistický domov :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Velmi užitečný článek :) Z tvých tipů znám pouze diář od LucyPug, Milk and Honey a knihu od Johna Greena. Milk and Honey jsem četla asi rok zpátky, rovněž v originále a do teď si nejsem jistá, jestli je to vůbec typ knihy pro mě. Myslím si, že jsou ženy a dívky, které toto dílo dokážou ocenit mnohem víc a lépe než já. Ale nenechala jsem se odradit a přečetla jsem si i Sun and Her Flowers a v samotném srovnání se mi tato kniha líbila víc :) A v částech, které se mi líbily opravdu moc mám i záložky :)
    Elle about everything

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujeme veľmi pekne za všetky komentáre. <3