DIY masky na tvár...na každý typ pleti

Slnko, stres, znečistené ovzdušie, málo spánku...to všetko sú nepriatelia našej pleti. Celé okolie okolo nás má na starosti našu pleť a nie vždy sú pre ňu najvhodnejšie podmienky, preto jej starostlivosť nemôžeme podceniť. Všetky prípravky sú neskutočne dôležité, ale samozrejme nepreháňajme to- aj to môže našej pleti škodiť. Používajte radšej menej, ale kvalitných produktov.
No produkty na rannú a večernú rutinu nie sú vždy všetko...niekedy potrebuje pleť aj celkové čistenie. Na to sú tu masky. Naše obľúbené. A najlepšie na nich je, že si ich nemusíme stále kupovať...dajú sa totiž naozaj kvalitné vyrobiť aj doma z tých najbežnejších surovín. Niektoré som aj osobne vyskúšala a tie mali naozaj dobrý a hlavne upokojujúci účinok.

Na mastnú pleť

Kivi: potrebujeme: kivi, 2 lyžičky bieleho jogurtu
Rozdrv kivi s lyžicou a pridaj do toho jogurt. Nanes masku na tvár na 15 min, opláchni vlažnou vodou a aplikuj tonikum s vatovým tampónom.

Citrónová: citrónová šťava, med, tvaroh
Citróny osviežujú pleť, regulujú látkovú výmenu a majú vypínací efekt. Citrónová šťava má skvelé sťahujúce a bieliace účinky. Masku z citrónovej šťavy, zmiešanú s medom a tvarohom, naneste na tvár a zmyte po pätnástich minútach.

Paradajky na mastnú pleť: Používame jednoducho na kolieska nakrájané rajčiaky alebo kašu z rozpučených rajčiakov, ktoré nanesieme na očistenú pleť. Po 20 minútach ju umyjeme a nanesieme vhodný krém. 

Na čierne bodky 

Citrón a sóda: potrebujeme: 2 lyžičky sódy (bicarbona) a 2 lyžičky citrónovej šťavy
Skombinuj ingrediencie dokopy, až kým sa ti nevytvorí krém. Ten nanes na problémové časti tváre kruhovými pohybmi. Nechaj pôsobiť 10 min a následne opláchni horúcou vodou a jemne utri.
Sóda má jemný exfoliačný účinok, kým citrón pomáha pleti sa zregenerovať.

Peeling z citróna a ovsených vločiek: 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice ovsených vločiek, 3 lyžice bieleho jogurtu, 1 lyžica olivového oleja
Ovsené vločky majú pre pokožku upokojujúce vlastnosti. Sú tiež silným absorbentom a obsahujú prírodné minerály, ktoré zlepšujú celkové zdravie vašej pokožky.
Zmiešájte všetky ingrediencie, jemne potrite tvár peelingom, nechajte pôsobiť 15 minút a potom zmyte so studenou vodou.
Používajte tento peeling 2 až 3-krát týždenne.

Na akné

Jablko a med: 1 alebo 1/2 jablka, med
Postrúhaj stredne veľké jablko, pridaj lyžicu medu a poriadne zmiešaj. Nechaj pôsobiť na tvári 20min a následne opláchni. -táto je moja obľúbená a veľmi mi pomáha...ale pozor na med (môže sa zalepiť do vlasov alebo na pokožku, preto poriadne opláchnite)

Citrónová: Citróny osviežujú pleť, regulujú látkovú výmenu a majú vypínací efekt. Citrónová šťava má skvelé sťahujúce a bieliace účinky, je teda vhodná hlavne pre mastnú pleť. Masku z citrónovej šťavy, zmiešanú s medom a tvarohom, naneste na tvár a zmyte po pätnástich minútach.

Suchá a podráždená pleť

potrebujeme: 1/2 banánu, 1 lyžička kakaa, 1 lyžička medu
Rozdrv v miske banán a pridaj kakao a med...nanes na tvár, počkaj kým začne trošku schnúť a opláchni.

Ovocná s vločkami: budeme potrebovať: 3 maliny, 1 lyžička avokáda, 1 lyžička medu, 1 lyžička ovsených vločiek
Rozdrv v miske maliny a avokádo a potom pridaj ovsené vločky, po zamiešaní pridaj med a nanes na tvár. nechaj pôsobiť. Potom poriadne opláchni. Maliny sú plné antioxidantov a avokádo je výborné na hydratáciu a vyživenie pleti.

Pomarančová vitamínová bomba: Našľahajte 4 polievkové lyžice tvarohu so šťavou z polovice pomaranča a pridajte dužinu z druhej polovice. Naneste na tvár a krk a po tridsiatich minútach pôsobenia starostlivo zmyte teplou vodou. Vďaka účinným látkam pomarančov zásobuje táto maska pleť vitamínmi a minerálmi a osviežuje unavenú pleť. 

 Na unavenú pleť

Antistresová čučoriedková maska: Vymiešajte na hladkú kašičku čučoriedky, nízkotučný jogurt a med. Podľa potreby rozrieďte trochou brusnicového džúsu. Nechajte na pleti pôsobiť 10-15 minút.

Oviežujúca banánovo-citrónová maska: banán, med, citrónová šťava
Ovocné kyseliny z citróna vyhládzajú pleť a zbavujú ju nečistôt. Nechajte pôsobiť 20 až 30 minút, zmyte vlažnou vodou.  

Tak ktorú vyskúšate? Máte aj vy svoje osvedčené DIY masky?

Komentáre

  1. Tak na tohle já jsem moc líná :D Ale vím, že kamarádka si připravuje pravidelně masku z medu a tvarohu a moc si ji pochvaluje :)
    Elle about everything

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taktiež musím súhlasiť s Elle, že toto je o dosť zložitejšie ako si jednu kúpiť. Ale verím, že sú ľudia, ktorý toto ocenia lebo predsa len sila prírody.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujeme veľmi pekne za všetky komentáre. <3