Praha & Ed Sheeran

Praha bola vždy mestom, ktoré sme túžili navštíviť a toto leto sa nám to aj podarilo. Toto mesto nás naozaj nesklamalo a prežili sme tam štyri krásne dni. Tento článok vychádza až teraz, pretože sme cez prázdniny mali celkom nabitý program a až teraz som sa k tomu dostala. Ak sa chystáte aj vy do Prahy a neviete čo všetko navštíviť, dúfam že vás článok inšpiruje.
Na to, že sme tam boli prvýkrát a chceli sme všetko vidieť :DD sa nám toho podarilo stihnúť celkom dosť. Avšak hlavným bodom programu bol koncert Eda Sheerana- hneď ako sme sa dozvedeli, že bude v Prahe sme si museli kúpiť lístky :D.

Do Prahy sme dorazili na obed a len čo sme si zložili veci, vyrazili sme do mesta. Ako prvé sme si pozreli Václavské námestie a postíhali popritom aj pár obchodov (to by sme neboli my, keby sa v nejakom nezastavíme) :D.

Po dobrom obede v talianskej reštaurácii sme sa vybrali k Vltave na "šlapadla" a mali sme hodinku relaxu s výhľadom na mesto. 



Druhý deň sme sa rozhodli preskúmať historickú časť Prahy. Prešli sme teda to najznámejšie ako Karlov most s množstvom pouličných umelcov, Pražský hrad, skúsili sme pražské trdlo- je to niečo ako náš trdelník a vnútri je buď čokoláda alebo puding a navrchu ovocie. Soo yummy. Keďže sme už mali takýto "sweet day" zbehli sme aj do múzea čokolády, ktoré odporúčam navštíviť. Takisto sme si nemohli nechať ujsť orloj.
Múzeum čokolády aj s voskovými figurínami
Po dvoch dňoch chodenia sme mali trošku krízu a nevedeli sme sa rozhodnúť kam ísť. Nakoniec sme sa vybrali do Havlíčkových sadov, ktoré boli len niekoľko krokov od nášho hotela. Zvyšok dňa sme využili na prechádzku po meste, kaviarne a nakupovanie :D

Konečne nastal deň D- a to už spomínaný koncert. Ale pekne po poriadku, cez deň sme ešte prešli zopár miest. Vybrali sme sa na Petřín, kde sme sa pozreli do zrkadlového múzea a zišli sme dolu k pražskému hradu.
Večer sme sa metrom odviezli na Letňany, kde sa konal koncert. Odporúčame prísť aspoň 2 hodiny pred koncertom, aby ste si stihli pokúpiť merch alebo pitie, aby sa vám nestalo, že to nebudete stíhať (ako my :D). Pred Edom vystupovala ešte Zarra Larrson a James Bay. A nakoniec prišiel ED. Celé jeho vystúpenie pôsobilo príjemne a nenútene, a ani neboli potrebné žiadne extrašpeciálne efekty. Zahral všetky naše obľúbené piesne, najviac sa mi páčila "I see fire", ktorú s nim spievali naozaj všetci. Keďže sme na podobnom koncerte ešte neboli bol to pre nás krsny zážitok a zároveň nová skúsenosť.

Praha nás naozaj nesklamala a tešíme sa, kedy tam zavítame opäť :)

Komentáre